Szabadon felhasználható fürdőszoba burkolási ötletek

fürdőszoba burkolási ötletek

A tavaszi nagytakarításon túl, előtérbe kerülhet a lakás komolyabb átalakítása is, amihez jól jönnek az egyedi megoldási javaslatok. Az interneten csak úgy tobzódnak a fürdőszoba burkolási ötletek, ezért megéri itt elkezdeni a kutatást ebben a témában. Természetesen könnyen elveszhetünk a lehetőségek tengerében. Gyakran beleszeret az ember valamilyen hidegburkolati modellbe, egészen addig, amíg nem tekint meg egy újabb kompozíciót. A fürdőszoba burkolási ötletek terén tehát nincs hiány.

Fontos azonban figyelni a sajátos viszonyokra, mivel ezek mindent meghatároznak. A helyiségek mérete és kitettsége is döntő. Ha cél tágítani a kisebb tereket, akkor a világos szín és a kisebb lapok az ideálisak erre a célra. A bútorozás sem elhanyagolható, hiszen ezek elfedik az elemeket, amivel így megbonthatják a kezdeti varázst.

A 3D csempe remek megjelenést nyújt

Általában fürdőben, esetenként a konyhában jelennek meg. Visszautalva az fenti megállapításhoz, az elhelyezésük szempontjából döntő a különféle berendezési tárgyak elhelyezése. Hiába a 3D csempe egyedi varázsa, ha azt elfedi egy tükör, szekrény, esetleg polc. Érdemes tehát alaposan megtervezni, hogy mi hová kerül és csak ott használni ezen típusokat, ahol maximálisan ki tudják fejteni a hatásukat.

A szabadon hagyott falrészeken például remekül festenek. A 3D csempe azonban rendelkezik némi hátránnyal. A tisztításuk nem éppen egyszerű, valamint hirtelen betoppanva a helyiségbe, akár szédülést eredményezhetnek az arra hajlamosoknál. Mindezeket fontos előtérbe helyezni és ezt követően válogatni a széles kínálatból.

A patchwork csempe egyre nagyobb teret hódít

Ha célunk a valóban vidám környezet kialakítása, akkor erre a patchwork csempe minden ízében megfelel. Akik elég idősek, még jól tudják, hogy régen a ruhákat nem cserélték olyan gyakran, mint manapság, hanem amikor kifoszlott az anyag, akkor stoppolták, foltozták. Ha ez gyakran történt, akkor a viselet idővel teljesen átalakult az eredeti stílusához képest.

A patchwork csempe ezt a hatást tudja nyújtani. Bátran kombinálhatja a modern vonalat a tradicionális minták elemeivel. Mivel tele van mintákkal és a színek terén is változatos, ezért hihetetlen dinamika jellemzi. Rendkívül ügyesen alkalmazható akár teljes felületek burkolására vagy csak sajátos elemek kialakítására, például egy-egy sor beillesztésével a hagyományos modellek közé.

Remek alternatíva a parafa burkolat

A csempék mellett, bátran választható alternatív megoldásként a parafa burkolat, ami igazán sajátos jellemvonásokkal rendelkezik. Egyedi kiképzésének hála, nemcsak a belterekben, de még a szabadban, például a teraszokon is megállja a helyét. A nedvesség nem tesz benne kárt, valamint egyedi lakréteggel kezelve, a különféle gombák, kártevők sem fogják megtámadni.

Valóban sokoldalú és ami egyértelműen mellette szól, a kellemes meleg hatás. A természet pozitív hangulatát sugározza. A parafa burkolat másik jellemzője, hogy remekül elnyeli a zajokat és sajátos mikroklíma teremtő hatással bír. Bár a nagyobb terheléseket nehezen viseli, a koptatásnak remekül ellenáll. A felhelyezése roppant egyszerű, amivel könnyen elboldogul bárki.