Natúr szappan előállítása

A szappant már régóta használják tisztításra. Kezdetben házilag készítették el, főleg glicerinből főzték ki. A szappant régebben is az anyagok tisztására és tisztálkodásra használtak, ahogyan napjainkban. Manapság már igen nagymennyiségben készítik.

A natúr szappan azonban nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek nem természetes módon jöttek létre. Ez a megoldás nagyban hasonlít a régi szappankészítők munkájára. Sajnos a mai gyártmányok sok nem természetes anyagot tartalmaznak, így nem feltétlenül vannak jó hatással a szervezetre.

Sokan készítenek kisebb gépekkel vagy teljesen kézzel natúr szappant. Ezeket persze illatosítják, hogy elvegyék a glicerin erős szagát. Rengeteg növény van a természetben, amelyekkel illatosítani lehet ezeket, például csalánnal és egyéb jótékony hatású növényekkel.

A natúr szappan már sok helyen megtalálható, a boltok polcain, de már online is kapható. Fő előnyük, hogy teljesen természetes módon hidratálják és tisztítják a bőrt. A káros anyagok mértéke nagyon alacsony a házi készítésű tisztítószerekben.