Miért kimagasló a jelentősége a gravírozás az élelmiszeriparban?

Egyre gyakrabban hallani a híradóban, hogy valamelyik élelmiszeripari cég nagy botrányba keveredik, mert termékeinek lejárati dátumát átcímkézték vagy mert kiderül, hogy az adott termék hamisítvány.

Ennek elkerülése érdekében, a gravírozás az élelmiszeriparban is egyre elterjedtebbé és népszerűbbé válik. Bár ritka esetben az is előfordul, hogy magát a terméket látják el valamilyen felirattal vagy mintázattal, a lézeres gravírozás technológiájának alkalmazásával.

De a legtöbb esetben nem erre gondolunk, amikor azt halljuk, hogy a gravírozás az élelmiszeriparban is nagyon fontos. Főleg a csomagolások fontos jelölései, (mint amilyen az eredetiséget igazoló embléma vagy a lejárati dátum) készülnek gravírozással. Így ugyanis nem lehet azokat letörölni vagy kijavítani.

A gravírozás igen fontos eljárás, hiszen nemcsak az élelmiszeriparban van nagy jelentősége. Az ipar számos, mondhatni minden területén jelen van ez a technológia. A gravírozás az élelmiszeriparban még csak néhány éve jelent meg, de mára már az egyik legfontosabb eljárásként van számon tartva.