Kiváló talajpótló a mosott kókusztégla

A kertészkedés területén adja magát az odafigyelés, az erőforrások kíméletes felhasználására! Mivel a talaj ezen a területen elsődleges és nehezen regenerálódó erőforrást jelent, ezért a pótlása illetve helyettesítse elsőrendű érdek. Sokféle megoldás született erre a problémára, ezek közül az egyik legolcsóbb és leginkább kézenfekvő a mosott kókusztégla.

A kókuszdió felhasználása során keletkező növényi hulladék, őrlemény formájában, majd tömörítve, mint mosott kókusztégla, kiváló táptalaj a kertészetek számára a növények neveléséhez, hiszen nemcsak nagyon jó víztartó, hanem megfelelően szellőzik is, lehetővé téve a növények gyökérzetének harmonikus fejlődését.

Ezeket a tulajdonságait a végletekig kihasználva, több generáció növény táplálására kiválóan alkalmas a mosott kókusztégla. A nevében szereplő mosott pedig arra vonatkozik, hogy a kókusz által, a talajból még életében felvett nagymennyiségű nátrium, kálium és más anyagok mosással nagyrészt eltávolításra kerülnek, hogy jelenlétük az általunk termesztett növények számára is kedvező szintre csökkenjen.