Fontos tudnivalók a bojlerekről

A háztartásokban elengedhetetlen villanybojler más területen is megállja a helyét, hiszen kaphatóak kisebb-nagyobb méretben egyaránt. Az 5, a 10 és az 50 literes bojler nem igazán egy család mindennapi meleg víz igényeinek a kielégítésére szolgál, de a 80 literes forróvíztárolóktól kezdve, akár a 200 literesig, elegendő vízmennyiséget képesek melegíteni és tárolni. Természetesen ez attól is függ, hogy hány tagból áll a család és a tisztálkodást a fürdőkádban vagy inkább a zuhany alatt végzik nap mint nap.

Az 50 literes bojler tartálya, a különleges tűzzománcozott anyagának és vastag freonmentes poliuretán hab bevonatának köszönhetően, képes a vizet hosszú ideig a beállított hőfokon tartani. Miután megtörtént a saját igényekhez szabott hőmérséklet beállítása és a víz eléri ezt a fokot, a hőmérsékletszabályozó önműködően kikapcsolja a fűtést. Ennek esetleges meghibásodása esetén, a hőmérsékletkorlátozó lép azonnal működésbe. A korrózió ellen egy magnézium aktív anód segít.

Energiatakarékos kialakítású, így nem kell tartani a hatalmas villanyszámlától, legyen szó 200 literes vagy csak 50 literes bojler mindennapi meleg víz ellátásában tett működése során. A bojlerek beszerelése szakképzett hozzáértést igényel. Egy rosszul beépített forróvíztároló, akár működési zavarokat is okozhat. Nagyon fontos, hogy a telepítés helyén biztosítva legyen a víz-, villamos- és csatornahálózat. Érdemes a tárolót odahelyezni, ahol a legtöbb meleg vizet használja, így amíg a csöveken eljut a víz a csapokig, nem veszít a hőmérsékletéből.

Ezt megoldhatja még a csövek hőszigetelésével is. A hosszú élettartam érdekében, mérvadó lehet a bojlerek rendszeres tisztítása és karbantartása. A vízkő csökkentése érdekében pedig, ajánlott az optimális 60-65 °C-ra beállítani a hőmérsékletet. Ha mégis bármi probléma merülne fel, javasolt ebben az esetben is szakképzett szerelőhöz fordulni. A magyar emberek tapasztalatai alapján, a Hajdu márkától származó bojlerek rendkívül beváltnak bizonyulnak, nem hiába választják manapság is sokan például az Aquastic vízmelegítőt.