Dyson ventilátorok lenyűgöző külsővel

Dyson ventilátor

Néha a dolgok teljesen másképp nézhetnek ki, mint ahogyan azt megszoktuk. Ennek ellenére nem vész el a funkcionalitásuk, sőt, néha még javul is. Mindnyájan tudjuk, hogy néz ki egy hétköznapi asztali légfúvó, de a Dyson ventilátor első látásra aligha nevezhető annak. Külsőleg az Air Multiplier elnevezésű készülék egy állványon álló üreges gyűrűre hasonlít.

Úgy tűnik, hogy egy ilyen eszköz inkább pumpálja a levegőt, mint keveri, mert nincsenek lapátjai. De a gyártó mérnökei teljesen más megközelítést alkalmaztak. A Dyson ventilátor állványa által beszívott levegő felfelé áramlik és az injektor lyukain áthaladva a gyűrű körül oszlik el, így folyamatos hűtött levegőáramlást hoz létre.

Az Air Multiplier másik fontos jellemzője a csendes üzemmód. Ezzel a berendezéssel nem fog fájni a fejünk a folyamatos zajtól. A közelmúltban a vállalat a lapát nélküli légfúvók két új modelljét is bemutatta. Ezek pontosan ugyanúgy működnek, mint az Air Multiplier, az egyetlen különbséggel, hogy az új Dyson ventilátor modellek nagyobb méretűek.