A misztikus zöld jade karkötő története

zöld jade karkötő

A zöld egyike azoknak a színeknek, amelyek sohasem mennek ki a divatból. Vissza-visszatérnek, akár a lakberendezési tárgyakra, ruházatra, akár az ékszerekre gondolunk. Nyugtató hatással bír. Egy zöld jade karkötő belső békét közvetít. Szeretetet és harmóniát sugároz.

A jáde olyan féldrágakő, amiből Kínában már sok ezer évvel ezelőtt dísztárgyakat faragtak. A kínai iparművészetben kiemelkedő szerepet játszik. Díszt vagy használati tárgyakat alkotnak belőle. Nem ritka, hogy emberi és állati alakokat vagy virágokat örökítenek meg. Ott őrzik a világ legnagyobb jáde darabját is. A faragóművészek 6 évig faragták az 5 000 kg, 2 méter hosszú jáde darabot. A szóban forgó kőből készült gyűrűk, pecsétek, karkötők mágikus hatással bírnak.

Úgy vélik, viselőjét bátorsággal, bölcsességgel és szerénységgel ruházza fel. A hosszú, tudatos és boldog életet szimbolizálja a zöld jade karkötő. Érdekesség, hogy Kínában ma is a háromezer évvel ezelőtt élt mesterek technikáját alkalmazzák faragáshoz, megőrizték az ősi módszert.