A Brandy népszerűsége töretlen

Brandy

Az ital az égetett szeszek családjába tartozik. Az eredeti, vagyis a kiváló minőségű Brandy szőlőbor lepárlásával készül. Az alkoholtartalma változattól függően 35-60 % között terjed. A jellegzetes színét a hosszú évekig tartó hordós érlelés után nyeri el. Természetesen minél hosszabb ez az eljárás, annál nemesebb nedű lesz a végeredmény.

Tisztán vagy jégre töltve bármilyen étkezéshez tökéletes választás lesz. Az ízesített variációkat konyhákban is gyakran használják desszertekbe vagy almás ételekbe keverve. Ezen kívül páclé készítéséhez is remek választásnak bizonyul. A Brandy nem ritkán koktélok alapanyaga. Európában, a hagyományok szerint, szobahőmérsékleten fogyasztják felfelé szűkülő, tulipán formájú pohárból.

A borpárlatok íze köztudottan kellemesebb, ha az ital hűvös. Az alkohol melegen hígabbá válik, alacsony hőmérsékleten pedig viszkózussá. A Brandy tehát kissé hidegen fogyasztva kevésbé maró érzést kelt a szájban. Érdemes minden variációt végigkóstolni, hiszen mindegyiknek megvan a saját különlegessége.