Mit kell tudni a gumi abroncsról?

Mint szinte minden eszköz esetében, így az autógumik tekintetében is vannak olyan tényezők, amelyek nagyon fontosnak bizonyulnak annak érdekében, hogy azok jól teljesítsenek, és maximális elégedettséggel járjon a használatuk. Nincs ez másképp a gumi abroncs esetében sem, amelyiknél az egyik leglényegesebb adottság az anyagban rejlik.

Az egyik fontos különbség például a hideg és a meleg évszakokra készült abroncsok között a gumi felülete. Természetesen, mind a kettőnél a legfőbb alapanyag a kaucsuk, de nem mindegy, hogy a keveréket hogyan állítják össze a gyártók. A gumi abroncs a hőmérsékleti hatás miatt nagyon sokat változik, ezért például hidegben megkeményedik, melegben meglágyul.

Ezt a tulajdonságot a tervezők számos adalékanyaggal képesek befolyásolni, amire bizony nagy szükség is van. Ezáltal a nyári gumi abroncs a legjobb tapadási tulajdonságaival nyáron is képes rendelkezni, ezért nem kell attól tartani, hogy a túl nagy kánikulában az abroncs miatt kezelhetetlenné válik majd a kocsi. Egy jó gumi abroncs ezt sohasem hagyja.