Mire világítanak rá a mióma lelki okai?

A hangulatunk javításának érdekében, sokszor bármit bevetünk és kipróbálunk, de sajnos nem mindig válik a hasznunkra. Érdekes módon, a testünk is termel olyan anyagokat, amelyek összefüggésben vannak a kedélyállapotunkkal. A progeszteron egy rendkívüli anyag, ami szoros kapcsolatban van az ösztrogén hormonnal, de nyilvánvalóan a sort még lehetne folytatni. Ez a két női hormon játssza a főszerepet és ennek fényében a menstruációs ciklus fő koordinátorai. Annak ellenére, hogy a hormontermelődés folyamata láthatatlanul és észrevétlenül zajlik, a rendellenességei bizony látványossá és észlelhetővé válnak.

Egyrészt a folyamatos rossz közérzet utalhat arra, hogy a progeszteron mennyisége nem elegendő, mert kevés termelődik vagy túlsúlyba került az ösztrogén. Az életmódunkkal sokat javíthatunk ezen a problémán, de azt határozottan kijelenthetjük, hogy minőségi készítményekkel hozzájárulhatunk a sikerhez. Bizonyos betegségek kialakulásában valóban szerepe lehet az érzelmi mélypontjainknak, mint például a mióma lelki okai olykor erőteljesebbek, mint a fizikai hatások. A mióma egy jóindulatú daganat, viszont súlyos igen lelki megrázkódtatásokról vagy éppen lappangó szorongásról árulkodik.

Annak okán, hogy mindez a méhen belül alakul ki, jelzi, hogy a nőiesség megélésében, a párkapcsolatban vagy a gyermekvállalás területén valami megromlott. Igen sok esetben a vágyak és a szükségletek elhanyagolásáról beszélhetünk, de maga az ok nem mindig vezethető vissza ilyen egyszerűen. A mióma lelki okai nagyszerűen rávilágítanak arra, hogy a kezelés és a javulás két oldalról közelíthető meg. Köztudott, hogy a lelki problémák és nehézségek nem fognak csak úgy megszűnni, ezért érdemes minél hamarabb átértékelnünk kicsit az életünket. A wisetreenaturals.hu oldal más javaslatokat is kínál, olyan hasznos termékeket, amelyek gyógynövényalapúak és igen hatékonyak mind a progeszteron termelődésében, mind az egyensúly visszaállításában.

Néha a hormonok teljes mértékben átveszik az uralmat az életünk és a hangulatunk felett, de nem szabad hagynunk, hogy ez hosszabb ideig fennmaradjon. Például a WTN ciklusbarát krém belsőleg és külsőleg is véd bennünket, de hozzájárul a szépségünkhöz is. Természetesen nem olyan könnyű a nehézségeken túllendülni és újra kiegyensúlyozottan élni, mert az életnek minden területén igénybe vagyunk véve és gyakran jönnek váratlan események, tragédiák. Ám a mióma lelki okai is arra hívják fel a figyelmünket, hogy nemcsak a fizikai ártalmak tehetnek kárt a testünkben.