Hasznos kiegészítő egység a kazántöltő szelep

kazántöltő szelep

A téli hónapokat szereti mindenki magas kényelemben eltölteni, aminek alapja a megfelelő mértékű fűtés. A központi rendszerekben, a kazán által megtermelt hőenergiát többségében felfűtött folyadék juttatja el a kaloriferekhez, amik átadják a meleget a levegőnek. Ahhoz, hogy minden jól működjön, a kazántöltő szelep használata kulcskérdés.

Mivel többnyire zárt rendszerekről van szó és túlfolyóval rendelkeznek, ezért jó esetben a vízvesztés minimális. Természetesen történhetnek szerelések, javítások, átmosás, amikor a telítettségi szint lecsökken. Ilyenkor kerül előtérbe a kazántöltő szelep működése. A szerkezet célja, hogy rajta keresztül történhet meg a hálózat feltöltése, mindez olyan formában, ami nem fogja zavarni az otthoni vízellátást.

A modern készülékek nyomáscsökkentővel, visszacsapó és elzáró szeleppel ugyanúgy rendelkeznek. Külön rendelhető hozzá nyomásmérő óra. A kazántöltő szelep tömlőcsatlakozóval rendelkezik, amire egyszerűen ráfogatható a bemenő oldali ág. A hatékony feltöltését követően pedig nem marad más hátra, mint élvezni a kellemes meleget.