Fiatal és idős cognac egy helyen

cognac

A konyak nem más, mint a szőlőbor lepárlásával készült brandy legkedveltebb és leghíresebb fajtája. Nevét a franciaországi Cognac tartományról kapta és valójában csak azt lehet így nevezni, amelyik tényleg ebben a tartományban készül. A konyak lepárlása rézüstben történik és minimum 2 évig tölgyfahordós érlelés követi.

A forgalomban lévő konyakok azonban különböző fajták keverékét ötvözik, ennek köszönhetően pedig idős és fiatal változatokról is beszélhetünk. Amíg sok szeszesital pohárban vagy jégkockák között adja ki az aromáját, addig a cognac esetében a felmelegített pohár a javasolt.

Így karamelles ízek törnek elő, amiket eddig nem érzett a kortyolgatás közben. Webáruházunkban most díszdobozban található, márkás cognac is kapható különböző országokból. Válogasson kedvére az italok közül és rendelje meg online, mi pedig házhoz szállítjuk! A konyakok széles kínálata mellett, lehetősége van arra is, hogy remek borokat, pezsgőket, gineket, abszinteket vagy vodkákat vásároljon, kedvező áron.