Vízipipa használata lépésről lépésre

Amennyiben még csak most ismerkedik a vízipipázás különleges világával, akkor sok érdekes információ juthat a tudomására azzal kapcsolatban, hogy milyen módon kell használni a szükséges eszközöket. A vízipipa használata nem ördöngösség, csupán a legalapvetőbb ismereteket kell elsajátítani hozzá. Először is nagyon fontos, hogy beszerzésre kerüljön a dohány, ami lényegében nem más, mint egy nedves állagú, dohányt tartalmazó gyümölcsös massza.

Mellette szüksége lesz még szénre, alufóliára és tömítőre, hiszen ezek nélkül nem valósulhat meg a vízipipa használata. Miután minden nélkülözhetetlen kellék a birtokába került, akkor első lépésként fel kell tölteni a tartályt elegendő mennyiségű vízzel. Csupán arra kell odafigyelni, hogy a lenyúló csövet 1-3 cm hosszúságban ellepje, de maradjon bőven hely a füstnek is. Ezt követően vissza kell helyezni a pipatestet az üvegbe úgy, hogy teljesen légmentes legyen a záródás. Ahhoz, hogy a vízipipa használata az igényeknek megfelelően történjen, érdemes a két alkatrész közé gumitömítést tenni. Ezt követően be kell helyezni a dohányt a tölcsérbe és finoman meg kell nyomkodni az apró darabokat, majd jöhet a szén begyújtása. Miután felkerült a hőtartó sapka az eszközre, már nincs semmi akadálya annak, hogy átadja magát az élvezetnek.

A vízipipa használata lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik. Amennyiben párszor végigviszi a folyamatot és gyakorlatot szerez abban, hogy mit hová kell tenni, akkor bizonyára úgy fogja gondolni, hogy a vízipipa használata szinte gyerekjáték. Miután elszívásra került, akkor érdemes egy félreeső helyre tenni, hogy ki tudjon hűlni.