Védelmet és fényességet ad a parkettalakk

Hamarosan itt a tavasz és elkezdhetjük tervezgetni az otthonunknak a felújítását. Ha már régóta tervbe van ez, akkor nem érdemes tovább várni a kivételes alapanyagok beszerzésével. Szerencsére már az internetről is megvásárolható a parkettalakk néhány kattintással, ezért felesleges sok kilométert megtenni a legközelebbi szaküzletig.

Már csak azért is megéri kivárni a kellemesebb időjárást, mert mielőtt nekikezdünk a szoba padlózatának lefestéséhez, első dolgunk, hogy mindent ki kell pakolnunk a helyiségből. A nagyobb bútorok gyakran csak az udvaron kaphatnak helyet és nem volna jó, ha azok teljesen eláznának. A parkettalakk fajtájától függ, hogy mennyi idő alatt szárad meg teljesen. Az előkészületek nagyon fontosak, hiszen ez határozza meg, hogy tökéletes alapot tudunk-e teremteni a parkettalakk leterítéséhez.

Gyakran nagyfokú csiszolás, majd komoly portalanítás és zsírtalanítás követi egymást. Amint mindez megvan, jöhet a parkettalakk felvitele. A magas fényű és remek kopásállósággal rendelkező készítmény vastag réteget képez a felületen és tükörsimára feszül ki. A kenését elvégezhetjük ecsettel vagy hengerrel, attól függően, hogy pontosan mekkora területről van szó.

A parkettalakk hosszan tart és kivételes védelmet nyújt a fának. Egyes típusokat némileg megszínezhet, ezért még a végső simítások megkezdése előtt tanácsos a próbalakkozás. Ne adjuk alább a tökéletes minőségnél, ezért csakis olyan helyről vásároljunk, ahol ez garantált! A parkettalakk többféle változata elérhető a festekarena.hu weboldalon. Látogassunk el a felületre, majd ismerjük meg a termékek jellemzőit, hogy ennek függvényében választásra juthassunk. Mire várunk még?