Valóban hatékony az inverteres klíma fűtés?

inverteres klíma fűtés

Amikor a légkondival való fűtés a téma, akkor sokan a ventilátoros hősugárzókra gondolnak. Pedig a hősugárzó és a légkondi két különböző berendezés. Az inverteres klíma fűtés teljesen másféle működési elvre alapszik, mint a hősugárzós megoldás.

Az utóbbi esetében van egy elektromos fűtőszál, ami felforrósodik és a kapott meleget egy ventilátor juttatja el az adott helyiség különböző pontjaira. Ezzel egy kilowattnyi elektromos energiából egy kilowattnyi hőenergiát lehet előállítani, de természetesen csakis akkor, ha a hatásfok maximális.

Nyilván ez nem adott, hiszen a teljesítményen ront a ventilátor áramfelvétele is. Az inverteres klíma fűtés egy sokkal korszerűbb és gazdaságosabb módszer. Ezért is választják ezt egyre többen. Az inverteres klíma fűtés egy modern működési elvre alapszik, aminek köszönhetően hónap végén nem lesz sokkal nagyobb a villanyszámla.

Az inverteres klíma fűtés lényege, hogy ebben nincsen elektromos fűtőszál. A fűtő klímák működéséhez is szükség van elektromosságra, de ott az áram csak a hűtő-, fűtőközeg mozgatásához és a ventilátorok forgatásához, a levegő mozgatásához kell.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a működéshez elég harmad vagy ötöd annyi energia, mint a hősugárzós megoldásnál, ahol a takarékosság nem adott. Ezért is választják azok ezt a légkondit, akik nemcsak hűteni, de fűteni is szeretnének ugyanazzal a masinával.

Az efféle klímaszerelés Budapest számos pontján garantálható abban az esetben, ha a ház, lakás tulajdonosa a VízGázKlíma cég mellett dönt. Az itt dolgozó szakemberek profik, tapasztaltak és szakavatott módon kezelik az összes helyzetet, ami a légkondi szereléssel kapcsolatos.

A klímaszerelés Budapest városában nem drága, roppant gyors és teljes mértékben megbízható. Nyilván a legjobban elvégzett, megtervezett munka során is előfordulhatnak kényes szituációk, félreértések és hibák. Senki se higgye el azt, hogy minden tökéletes lesz.

A reklámok bizony egy téves képet alkotnak arról, hogy a klímaszerelés Budapest településén miként is megy végbe. Soha sem fogják a szerelést élére vasalt ruhában megjelenő szakik elvégezni, akik por és kosz nélkül végzik el a feladatot. A klímaszerelés Budapest akármilyen helyén nem épp így történik.