Túrabotok a szabadidős sportok szerelmeseinek

túrabotok

Aki egyszer már kipróbálta a trekking kalandokon vagy egyszerű kirándulásokon ennek a felszerelésnek a használatát, soha többé nem akar majd nélküle elindulni a természetbe. A jó túrabotok további stabilitást nyújtanak a nehéz terepen, megtámasztják a súlyt lefelé menet és plusz erőt adnak a felfelé vezető úton. A túrabotok legfontosabb előnye orvosi jellegű, ugyanis a használatuk tehermentesíti a csípőt, térdet és bokát. Különösen előnyösek a meredek lejtős szakaszokon és az egyenetlen terepen.

Egy jó minőségű eszköz segíthet a balesetek megelőzésében is, valamint minimalizálhatja a sérülés kockázatát a túrákon. Általában alumíniumból vagy szénszálból készülnek, ami egy szénnel erősített gyanta. A szénszálas túrabotok különösen könnyűek és robusztusak. Emellett ütéscsillapító hatással is bírnak, mivel nem adják át a talajról érkező ütést a felhasználó kezének. Az alumínium modellek általában egy kicsit nehezebbek, mint a szénszálas társaik, de többnyire az árúk is megfizethetőbb. A termékek kompakt módon szállíthatóak a hátizsákban

Túrabotok minden korosztálynak

Sok más szabadtéri sporttal ellentétben, mint például a hegymászás, a kerékpározás vagy a síelés, a nordic walkinghoz csak néhány alapvető dologra van szükség. Ezek közé tartoznak a túrabotok, a nordic walking cipők és a funkcionális futóruha. Míg a kocogáshoz vagy futáshoz bármilyen sportruházatot viselhetünk, a nordic walking túrabotok csak erre a sportra jellemzőek. A használatuk hatékony egész testes edzést tesz lehetővé minden korosztálynak és fittségi szintnek.

Még az idősebbek és azok is, akik a kocogást és a futást túl megerőltetőnek találják, hasznát veszik ennek az egészséges testmozgásnak és a friss levegőn való tartózkodásnak. A megfelelő hosszúság mellett, a botok stabilitása és súlya is döntő fontosságú, a hatékony séta érdekében. A kiváló minőségű túrabotok általában könnyű alumíniumból vagy karbonból készülnek. A szénszál rendkívül merev és könnyű. Az alumíniumból készült botok szintén nagyon könnyűek, ugyanakkor rendkívül tartósak is. A hosszúságuk nem fix, inkább állítható, ami lehetővé teszi a méret beállítását.