Tudta, hogy a rozmaring olaj hajra is alkalmazható?

rozmaring olaj hajra

Manapság egyre több nő fordul a természetes termékekhez, amelyek generációk óta bizonyítottan egészséges és szép hajat biztosítanak. Az illóolajok használata a kozmetikumokban évezredekkel ezelőtt kezdődött. A Rosmarinus virágaiból állítólag gyógyító főzetet készítettek, amit aztán kiöblítettek a fürtökből. Ma a rozmaring olaj hajra való használata széles körben elterjedt. Miért olyan népszerű ez az illóolaj? Ennek oka, hogy az összetételében lévő hatóanyagok „felmelegítik” a fejbőrt és előidézik a véráramlást a hajhagymákban.

Ennek eredményeképpen a gyökerek esszenciális anyagokkal telítődnek, a haj megújul, jobban néz ki, kevésbé hullik ki és a korpa eltűnik. A rozmaring olaj hajra történő alkalmazása meglehetősen egyszerű. Ehhez 2-3 csepp illóolajat kell cseppenteni egy fafésűre, majd alaposan átfésülni a fürtöket. Ez a művelet fűszeres aromát kölcsönöz a hajnak, valamint fokozza, erősíti és simává teszi azt. A maximális hatás érdekében, a rozmaring olaj hajra való alkalmazásának rendszeresen kell történnie.

Miért vásároljunk szulfátmentes sampont?

A samponokban lévő szulfátok károsan hatnak a hajra. A jó hír az, hogy habár a szulfátok veszélyesek, de helyettesíthetőek. Inkább olyan speciális samponok vették át a helyüket, amelyek szulfátmentesek. A colore.hu megkérdezte a szakértőket, hogy a szulfátok mennyire ijesztőek és miként segíthetnek a szulfátmentes samponok? Ezek a kozmetikumok olyan fejbőrt és hajat ápoló termékek, amelyek nem tartalmazzák a legnépszerűbb felületaktív anyagot, a szulfátot. Emiatt azt mondják, hogy lényegesen enyhébbek és jobban megfelelnek a száraz, sérült haj igényeinek.

A colore.hu annak is utánajárt, hogy miért kezdték el kerülni az emberek a szulfátokat, amelyek éveken át segítettek tisztábbá tenni az otthonaikat, a ruháikat és önmagukat? A szulfátok ellen felhozott legsúlyosabb vád, hogy bőrirritációt okozhatnak. A colore.hu azt is kiderítette, hogy a szulfátmentes samponok tovább megőrzik a hajszínt festés után. Előnyeik közé tartozik a fej és a haj kíméletes tisztítása, ráadásul az érzékeny fejbőrűeknek is alkalmasak.