Trekking kerékpár minden terepre

trekking kerékpár

Mindannyian szeretjük a sokoldalúságot, legyen szó akár a hétköznapi használati tárgyakról, például olyanról, mint a bicikli. A trekking kerékpár tökéletes megtestesítője a maga kategóriájában, hiszen számtalan terepen felhasználható. Ugyanolyan jó szolgálatot tesz az aszfalton a városi közlekedés során, mint a kanyargós és kicsivel rögösebb erdei utakon.

Ebből is létezik azonban többféle típus, így a speciális igények is kielégülésre lelnek. Először is fontos megkülönböztetni a férfi és a női modelleket, hiszen más kialakítású járgányt igényel a két nem, a testfelépítésükből adódóan. Míg az előbbi trekking kerékpár jóval magasabban lévő vázzal operál, addig az utóbbi egy nagyobb ívvel kanyarított vázat kapott.

Ezen túl is van még számtalan dolog, ami különbséget tesz a trekking kerékpárok között, példának okáért, ha más típusok jegyeit is magukon viselik. Ilyen lehet a sport cross bike, ami a kicsivel nehezebb terepen is könnyedén megállja a helyét, azonban fő kategóriáját tekintve, még mindig ebbe a csoportba sorolható.