Többféle kutya táp létezik

Akár több kedvencet is tartunk otthon, de gyakran nincs időnk foglalkozni a különböző finomságok elkészítésével? Megesik, hogy az embernek sietni kell valahova, de ez még nem jelenti azt, hogy az állatokat ezért el kell hanyagolnunk. Az előkészítést nem igénylő kutya táp tökéletes az ilyen esetekben! Csupán annyi a feladatunk, hogy kitesszük azt a tányérba, és máris fogyasztható. Természetesen, igény szerint kicsit változtathatunk azon némi szószok hozzáadásával vagy éppen kevés víz általi felnedvesítéssel.

Ezzel jobban felkelthetjük az eb érdeklődését, aki idővel megunhatja a rendszeres kutya táp fogyasztást. Ez nem meglepő, hiszen mi magunk sem szeretnénk a hét minden napján ugyanazt enni, még akkor sem, ha az kimondottan ízletes. Éppen ezért törekedjünk rá, hogy eltérő ízesítést szerezzünk be adott rendszerességgel.

A legtöbb kutya táp úgy van kialakítva, hogy tartalmazzon minden fontos összetevőt a fejlődő szervezetnek. Mivel azonban az életciklusnak eltérő szakaszai vannak, így a kutya táp összetétele is ennek függvényében alakulhat. A magas kalóriatartalomra szükség van a fiatal és középkorú állatok esetében, de az öregeknek már nem kell olyan sok energia, hiszen jóval kevesebbet mozognak.

Az elengedhetetlen ásványi anyagok és vitaminok biztosítják, hogy a jószág minden esetben megállja a helyét. A vemhes ebek és kölykök megint eltérő kutya táp típusra szorulnak. Vegyük figyelembe a részleteket, hogy mindig azt tudjuk adni a kedvencünknek, amire a legnagyobb szüksége van. Ismerkedjünk meg a kutya táp termékekkel, szánjuk rá az időt, hogy alaposan átolvassuk, mi mindent tartalmaznak a készítmények, és ennek tekintetében vásároljunk.