Sokat számít a babaváró támogatás

Kitűnő lehetőség a babaváró támogatás

Hazánk állampolgárai többféle állami támogatásban részesülhetnek, de csak kevesen vannak tisztában a pontos feltételekkel. Ez nem csoda, hiszen ezek a szempontok akár évről-évre változhatnak a különféle jogszabály módosítások miatt. A babaváró támogatás természetesen még idén is igényelhető és minden jel arra mutat, hogy ez így lesz a jövő évben is.

Az egyik legfontosabb dolog az anya életkora. Mivel 40 év felett már kockázatosabbnak számít a gyerekvállalás, ezért a babaváró támogatás egyik fő kritériuma, hogy a feleségnek 41 évesnél fiatalabbnak kell lennie.

Az sem túl előnyös, hogyha a házaspár egyik tagjának köztartozása van a NAV felé. Ameddig ez nem kerül törlesztésre, addig szinte 0 az esélye a babaváró támogatásnak.

A szerződés aláírásával a szülők vállalják, hogy a születendő vagy örökbefogadott gyermekeket a saját háztartásukban nevelik, ameddig azok nagykorúvá válnak. A babaváró támogatást örökbefogadás esetén is lehet igényelni. Akinek ez túl sok így egyszerre, annak nem árt egy hitelközvetítő szakemberrel konzultálnia a lehetőségeivel kapcsolatban.