Segíthet-e a fogyásban az almaecet?

almaecet

Az emberek az egészségügyi témák széles skálájáról keresnek információt a Google és más keresőmotorok segítségével. Ez nem is meglepő. De az meglepő, hogy az almaecet fogyókúra a Google leggyorsabban növekvő egészségügyi témájú keresései között van.

Pedig az almaecetet évszázadok óta használják gyógyászati célra. A készítmény összetört, desztillált, majd erjesztett almából készül. A folyadék kismennyiségben fogyasztható vagy étrend-kiegészítőként is szedhető. Magas ecetsav tartalma, vagy talán más vegyületek is felelősek lehetnek a feltételezett egészségügyi előnyeiért. Bár az adagolásra vonatkozó tanácsok eltérőek, a legtöbb ajánlás 1-2 teáskanálnyi mennyiségre vonatkozik étkezés előtt vagy közben.

Ez növeli annak az esélyét, hogy az ecet fokozza a jóllakottságot és segít stabilan tartani a vércukorszintet. Ha valaki nem tudja megemészteni az almaecet ivásának gondolatát, eltűnődhet azon, hogy inkább hozzáadja az ételeihez. Jó ötlet lehet néhány cseppet olívaolajjal egy salátára vagy párolt zöldségekre csepegtetni.