Nyugdíjbiztosítás kötés: megéri? Mi alapján érdemes dönteni?

Nyugdíjbiztosítás kötés

Magyarországon 2020-ban az átlagnyugdíj összege nem érte el a havi 140 000 Forintot, így rengeteg ember alig tudott megélni a jövedelméből. Bár a mai fiatalok zöme nem foglalkozik ezzel a témával, szerencsére egyre többen teszik fel a kérdést, hogy milyen nyugdíj-előtakarékossági lehetőségek vannak? Mindenképp érdemes szétnézni az olyan weboldalakon, mint például a nyugdijbiztositas.com, ahol rengeteg hasznos információt találhatsz egy helyen.

2014-ben, amikor az első nyugdíjbiztosítások megjelentek, viszonylag sok kritikát kaptak, miszerint túlárazottak, drágák a szerződések. Azonban az eltelt 7 év alatt a szerződések is technikai fejlődésen mentek keresztül, így egyre olcsóbbak és gazdaságosabbak lettek. Mindentől eltekintve, a kulcs itt is a megfelelő választáson van. Mert például egy olyan nyugdíjbiztosítás, ami évente 5% hozamot termel, amiből 3% a költsége, senki által nem nevezhető jónak. Mondjuk, még mindig jobb, mintha otthon, a párnánk alatt tartanánk a pénzünket, ami idővel teljesen elinflálódik.

De már egy olyan nyugdíjbiztosítás, amelyiknek 8% az átlaghozama, amiből 2,5% a költség, mindjárt jobban hangzik. Szerencsére választható ilyen nyugdíjbiztosítás is. Ha az évek alatt rendesen lett gondozva, akkor bizony elérjük a célunkat vele. Egy jó választásnak milliós tétje lehet, ezért érdemes szakértők segítségét kérni ehhez.

A nyugdijbiztositas.com weboldalon keresztül lehetőséged van felvenni a kapcsolatot annak érdekében, hogy a legjobb döntést hozhasd meg. Az idős éveid minősége múlik ezen, tehát nagyon fontos, hogy a legjobbat válaszd. Azt, hogy mekkora hozamot várhatsz egy nyugdíjbiztosítástól, attól függ, milyen befektetési eszközalapokban, milyen kockázati szintekben és időtávban gondolkozol. Mindenkinek az a legjobb nyugdíjbiztosítás, amelyik a legnagyobb biztonság elérésére törekedve, 65 éves korára a lehető legmagasabb profitot termeli majd ki. A jó döntésben sokat segít az említett weboldal, ezért célszerű minél előbb felkeresned, hogy informálódhass a lehetőségekről.