Női MTB a kényelmes tekerésért

Napjainkban előtérbe kerül az egyenlőség, azonban senki nem tagadhatja, hogy a nők és a férfiak testfelépítése erősen eltér egymástól. Nemcsak a ruhagyártó cégek veszik figyelembe ezt a különbséget, hanem a biciklik megálmodói szintén, ezért a női MTB mellett, külön készítenek a férfiaknak is.

Ha belegondolunk, akkor az urak általában magasabbak, hosszabb lábbal rendelkeznek és a fizikai erejük is felülmúlja a hölgyekét. A nők inkább a finom vonalaikról és a kecsességükről ismertek, ami sajnos hatással lehet a mindennapokra.

Ami az egyiknek kényelmes, az a másiknak igazán kényelmetlen lehet, gondoljunk csak a kerékpár magasságára, az ülés kialakítására, de akár a kormány és a szék közötti távolságra.

Régen nem volt lehetőség a választásra, ma azonban, szerencsére mindenkire külön gondot fordítanak és a legtöbb modell tényleges átalakuláson megy át. A női MTB biciklik alacsonyabb átlépési magasságot kapnak, emellett rövidebb a felső cső és olyan nyereg jár hozzájuk, ami a hölgyek formáihoz igazodik.