Mitől függnek a gin árak?

gin árak

Az, hogy mennyibe kerül, több tényezőtől függ. A gin árak az összetevőktől, a márkától és a gyártási folyamattól jelentősen eltérőek lehetnek. A szeszesital alapját a gabona vagy más növényi eredetű alkohol adja.

A minőségi variáció magas színvonalú alapanyagokból készül, például prémium malátából és különleges gyógynövényekből, mint a borókabogyó. A gyártását illetően azt kell tudni, hogy számos módszer létezik. A kézműves gyártás sokkal időigényesebb és több emberi erőforrást igényel, mint a nagyüzemi.

Az olyan speciális technika, mint a cseppenkénti lepárlás, jelentős költségekkel jár, így a végösszeg is emelkedik. A gin árak a címkétől is függnek. Néhány márka évek vagy évtizedek óta jelen van a piacon, tehát magas szintű brand ismertséggel és hűséggel rendelkezik.

A márkaérték gyakran az árcédulákon is megmutatkozik. A szeszesitalokra kivetett adók és vámok szintén a befolyásoló tényezők közé sorolhatóak. Különböző országokban és régiókban eltérő adószabályok vannak érvényben. A gin árak sok esetben akciósak.