Mit kell tudni a kandalló hődobról?

kandalló hődob
Nem kétséges, hogy a kandalló az egyik legstílusosabb fűtési berendezés. Ha pedig megfelelő módon van telepítve és profi tartozékokkal rendelkezik, akkor roppant hatékony is. Az utóbbi tényező bizonyos kiegészítőkkel, akárcsak a kandalló hődob segítségével növelhető. Hol is alkalmazzák ezt az elemet? Nos, az utó-hőhasznosító tartozékot a füstcső bekötésénél használják.
Mi a lényege? A kandalló hődob a szerkezetből távozó magas füstgáz hőmérsékletet hasznosítja, aminek köszönhetően nagymértékben tudja fokozni a szoba felmelegedését. Habár valóban nagyon sok előnye van és ténylegesen növelni tudja a hatásfokot, csakis megfelelő körülmények között vethető be. Ami még lényeges, hogy csakis az adott szituációhoz passzoló kandalló hődob mellett szabad dönteni.

Ha valaki ezt választja, akkor először is szüksége lesz egy huzat kéményre. Akkor érdemes ezt használni, ha a kiválasztott tűztér teljesítménye nem elegendő az adott helyzetben. A kandalló hődob érdekessége a hőleadócsövek elhelyezésében rejlik, ugyanis ezzel remekül növelhető a konvekciós légáramlás, így jelentősen nagyobb teljesítmény érhető el.