Mire számíthatunk, amikor városi ingatlant vásárolunk?

városi ingatlan

Amikor lakást keres valaki, szinte mindenki szembesül azzal a dilemmával, hogy az úgynevezett újépítésű lakásokat válassza vagy inkább a több évtizedes múltra visszatekintő épületeket. Sokan úgy gondolják, hogy az újépítésű városi ingatlan jobb, mint az előzményekkel rendelkező társa. Az első ilyen lakásokat a 90-es években kezdték építeni és ezek tervezése, építési módszerei jelentősen eltértek a korábban emelt épületektől.

A politikai átalakulás után épült városi ingatlan ok sokkal jobbnak tűntek. Mindenki azt várta, hogy nagyobb odafigyeléssel készüljenek és a görbe falak, meg egyéb építési hibák a múlté legyenek. Bizonyára lehet találni több olyat, ami megfelel ezeknek a követelményeknek, de sajnos ez még mindig a nagy többség.

A mosóhelyiség egy családi házban nagyon gyakori megoldás. A mosókonyha a háztartás tagjainak kényelmét jelenti, hiszen a fürdőszobában vagy a konyhában nem hallani a mosógép működését, ugyanakkor elegendő hely áll rendelkezésre a szennyes akadálytalan felakasztásához. A társasházi élet egyik fő korlátja, hogy nem vagy csak nagyon nehezen lehet háztartási szükségletű helyiséget kialakítani.

Ha a lakás különösen nagy, például több mint 100 m2, a tervek két fürdőszobát rejtenek, amiből az egyik mosókonyha lehet. Érdekes megoldás ebben az esetben egy speciális, tolóajtós helyiség kialakítása, ahol a mosógép és a mosószerek is elférnek. Szigorúan gyakorlati hasznú is lehet, mivel könnyebben megszervezhető a házkörüli napi teendők elvégzése anélkül, hogy bárki nyugalmát megzavarná.

A technológia már nem korlátozódik egy új számítógépre vagy telefonra. Az élet szerves részét képezi és egyre több funkciót tölt be az otthonokban. Az intelligens otthonoké a jövő, ahol az olyan eszközök, mint az okos izzó, mondhatni nélkülözhetetlen. Ez olyan világítóelemet jelent, ami diódákkal és azok vezérlésének képességével van felszerelve.

A diódákon kívül tartalmaznak egy modult, aminek köszönhetően a lámpa vezeték nélkül vezérelhető, egy flash memóriát az elvégzett beállítások tárolására és egy infravörös vevőt az izzóval való kommunikáció megkönnyítésére. Mindezt egy olyan házba foglalva, ami alig különbözik az évek óta ismert és használt izzóktól. Az okos izzó legújabb modellje a fényt interneten keresztül vezérlik.

Ha úgy dönt, hogy kétszintes házat épít, esetleg olyat, ami használható padlással vagy tetőtérrel rendelkezik, a berendezés nagyon fontos része a belső lépcsőház. Az utóbbi időben a csiga alakú lépcső készítés egyre népszerűbbé vált. Ez elsősorban a magas dekoratív értékének és a kényelemnek köszönhető. A csigalépcsők különböző formájú lépcsőfokokkal rendelkezhetnek, amelyek a leggyakrabban trapéz vagy egy kör megfelelő szakaszának alakjában fordulnak elő.

Ezt egy oszlop köré szerelik össze, amit először a mennyezeti nyílás közepén kell elhelyezni. A biztonságos használat érdekében, a lépcső készítés során korlátokat is felszerelnek. Így senki nem fogja kényelmetlenül érezni magát a lépcső használata közben, ráadásul a biztonság is adott.