Mire jó a magán egészségbiztosítás?

magán egészségbiztosítás

Az egészségükre tudatosan figyelők nem csak az asztalra kerülő fogásokat és az életmódot választják meg körültekintően, hanem azokat a szakembereket is, akikhez szükség esetén fordulnak. De vajon mennyire van erre lehetőség akkor, ha a hagyományos TB ellátás keretein belül szeretnénk orvoshoz fordulni? A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan elégedetlenek az így kapott szolgáltatásokkal. Nem pusztán a várakozási idő az, ami elrettent sokakat, hanem bizony a szakemberek hozzáállása is. Nem ritka, hogy kevésbé kapjuk meg azt az odafigyelést, amire nagy szükségünk lenne egészségügyi problémákkal küzdve. Ilyenkor természetes, hogy színvonalasabb ellátást szeretnénk igénybe venni.

Nem véletlen kerülnek szóba egyre többször a magán szakrendelések, amelyek mind nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ha úgy érzi, hogy nincs eléggé képben a magán egészségbiztosítás előnyeivel, akkor érdemes bővebben utánajárnia. Biztosítónként és szolgáltatási csomagonként eltérő lehetőségekkel találkozni. A járóbeteg és kórházi ellátásokon felül szűrések és diagnosztikai vizsgálatok kapcsán is igénybe lehet venni a szolgáltatásokat. A fogászati szűrések és kezelések mellett egynapos sebészeti beavatkozások, terhesgondozás és vele összefüggésben őssejt levétel terén is számíthatnak az érintettek a magán ellátásra. Legyen szó második orvosi szakvélemény kikéréséről, vagy akár VIP kórházi ellátásról, a magán egészségbiztosítás magas színvonalon biztosítja a betegek kiszolgálását.

Ha egészségünkről van szó, akkor szükséghelyzetben úgy érezhetjük, ennél nincs fontosabb. A hétköznapokban hajlamosak vagyunk elfeledkezni erről, és azt hisszük, a jó közérzet örökké tart. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor gyakrabban szükségessé válhat a szakorvosi ellátás, és ez az évek múlásával egyre inkább így igaz. A TB ellátás keretein belül sajnos sok esetben nem kapjuk meg sem az emberközpontú hozzáállást, sem a megfelelő szakmaiságot. A korszerű gondolkodást szem előtt tartva az orvos és a beteg egyenrangú felek, és így joga van a betegnek ahhoz, hogy megfelelő tájékoztatást és humánus hozzáállást kapjon. A magán egészségbiztosítás többek között ezt is nyújtja a betegeknek. A kiszolgáltatott helyzet és a színvonalon aluli betegellátás helyett érdemes előre gondolkodni és a magán egészségbiztosítás kínálta előnyöket választani.