Mire figyeljünk túranadrág vásárlás során?

Amikor hosszabb kirándulásra indulunk, akkor mindenre fel kell készülni, hidegre, melegre, esőre és sárra, meg ami ezekkel jár. Olyan felszerelést kell választani, ami ellenáll ezen tényezőknek és a kényelmünket szolgálja. A túranadrág több kritériumnak is meg kell feleljen, a legfontosabb azonban a kényelem.

Nem túl célszerű, ha szorít, de az sem, ha állandóan lecsúszik. Ezért fontos, hogy pontos méretet válasszunk, ugyanakkor jó, ha van rajta zseb is, ezáltal a szükséges, apróbb eszközök mindig kéznél lesznek.

A tárgyak biztonsága érdekében, a cipzárazható zsebbel ellátott túranadrág az ideális választás. Az sem árt, ha nadrág szárai lecipzárazhatóak, mert így a nagy melegben egyetlen mozdulattal megszabadulhatunk azoktól.

A túranadrág jól szellőző kell legyen, ugyanakkor az sem baj, ha vízálló vagy vízlepergető anyagból készül, hiszen így gyorsan megszárad, amikor egy patakon kell átkelni, esetleg elkap minket egy nyári zápor. A hegyi túrák során ajánlott a meleg túranadrág is, hiszen az esték igen hűvösek a magasabb hegységekben.