Milyen módon orvosolhatjuk, ha a műanyag ablak huzatos?

műanyag ablak huzatos

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a háztartási energiaszámlák 10-25 százalékáért az ablakokon át szivárgó levegő a felelős. Lássunk 3 módszert arra, ha a műanyag ablak huzatos.

Az első és talán legolcsóbb, ha szigetelőanyagot vásárolunk és azzal befedjük az üregeket. Erre használhatunk fóliát, illetve ragasztócsíkokat. Ezek általában már utólagos tömítések, akkor használjuk, ha az eredeti már lekopott. Amennyiben a fóliát alkalmazzuk, szükséges, hogy teljesen lefedje az ablak réseit.

Buborékfóliát is választhatunk megoldásként. A másik módszer, hogy valamilyen alkatrészt ki kell cserélni, mert amortizálódott vagy egyszerűen csak gyárilag kifelejtették belőle. Ilyenkor a zárócsap cseréje vagy beszerelése megoldja a felmerülő problémát. A régi nyílászárók esetében előfordulhat, hogy a tömítő gumik elhasználódtak és ezért lesz a műanyag ablak huzatos.

Itt a következő módszert alkalmazhatjuk: ideiglenesen valamilyen tömör gumival helyettesíthetjük a régit. Ha biztosra szeretnénk menni, fóliával vagy szigetelőanyaggal is vonhatunk rá egy plusz réteget. Amennyiben a műanyag ablak huzatos, ne várjunk sokat a javításával!