Miért elengedhetetlen a magnézium terhesség alatt?

magnézium terhesség alatt

Várandósság ideje alatt a szervezet vitamin- és ásványi anyag igénye megnő, így már nem elegendő a testben található 25 gramm magnézium sem, tehát ajánlatos pótolni. Mindig, de a magnézium terhesség alatt még inkább fontos, hiszen ennek az ásványnak a hiánya növeli a spontán vetélés, a koraszülés és a fejlődési rendellenességek kockázatát. A magas vérnyomás kialakulása szintén összefüggésbe hozható a magnéziumhiánnyal. A magnézium terhesség alatt azért fontos, mert ilyenkor fokozott szerep jut ennek a szénhidrátok, nukleinsavak, zsírok és fehérjék anyagcseréjében.

Számtalan egyéb jótékony hatása is van a szervezetre, amelyekről mindent megtudhatunk az osimagnezium.hu weboldalon. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy megfelelő mennyiségű magnéziumot vigyünk a szervezetbe a terhesség alatt, nehogy a hiánya miatt szövődmények jelentkezzenek. Tehát, kifejezetten lényeges az optimális mennyiségű magnézium terhesség alatt, hiszen minden édesanya megfelelő súlyú, egészséges és szép babának szeretne életet adni.

Mikor nem elegendőek a vastartalmú ételek?

Szervezetünknek szüksége van a vasra a vörösvérsejtekhez oxigént szállító hemoglobin termeléséhez, de ez részt vesz számos anyagcsere folyamatban is. Elsősorban a húsok tartoznak a vastartalmú ételek kategóriájába, de kiváló vasforrásoknak számítanak bizonyos gyümölcsök és zöldségek is. Ennek köszönhetően, a vegánokat és vegetáriánusokat sem fenyegeti a vashiány veszélye. Gyakran több vasat rejtenek magukban a rostokban bővelkedő zöldségek, mint a tipikusan magas vastartalmú ételek, mint a tojás és a húsok.

A gombafélék, a szójabab és az abból származó élelmiszerek tele vannak vassal. Ugyancsak jelentős mennyiségben tartalmazza ezt az anyagot a csicseriborsó és a lencse, ezek magukénak tudhatnak fehérjét, rostot, ásványi anyagokat, vitaminokat és hasznos növényi vegyületeket, amelyek redukálhatják különböző betegségek megjelenésének kockázatát. Az említett weblapon megtalálhatjuk a vastartalmú ételek hosszú listáját. Ha ezekből néhányat rendszeresen fogyasztunk, akkor nem lesz vashiánnyal kapcsolatos egészségügyi problémánk.