Mennyire tartós a fog implantátum?

Fog implantátum

Sokan gondolkoznak fogbeültetésen és ilyenkor felmerül néhány olyan kérdés, amit meg kell válaszolnunk a döntés előtt. Az egyik ilyen visszatérő kérdés, hogy mennyire strapabíró a fog implantátum? Jó hírünk van! Akár életünk végéig kitart és itt nemcsak időskori fogbeültetésre kell gondolni.

A fog implantátum két részből áll és az eredetinek a felépítését követi. A gyökér ebben az esetben fémötvözet, pontosabban titán, amit már régóta használnak különböző csontprotézisek kialakításában.

A fog implantátum használata jól dokumentált, nem vált ki allergiás reakciókat és nem is mágnesezhető. Külső felülete csavarmenetes, ami az előre elkészített csontágyba fúródik be. A beavatkozás során a csont néhány hónap alatt körbenövi a fémszálat, ami onnantól kezdve többet nem mozdul.

Erre a csavarra kerül egy úgynevezett fej, ami voltaképp a fog implantátum látható része. Ami a beültetés élettartamát csökkenti, az a rossz szájhigiénia és az erős dohányzás. Érthető okokból a csontritkulás is okozhatja az implantátum elveszítését.