Maximális precizitás: robot asszisztált térdprotézis műtét

robot asszisztált térdprotézis műtét

Az alapvetően sikeres, hagyományos eljárásokon alapuló vagy bizonyos robot technológiát alkalmazó térdprotézis műtétek 20-30 %-nál a páciensek visszamaradt fájdalomról, sántaságról vagy térdficamról számolnak be. Az OMNIBotics robot asszisztált térdprotézis műtét segítségével azonban 96%-os betegelégedettség érhető el. Ismerje meg a Nyugat-Európában is újdonságnak számító innovációt!

Szakértői vizsgálatok sora bizonyítja, hogy egy térdprotézis beültetés sikere a műtéti technikától és a térdet stabilizáló oldalszalagok egyenlő értékre állításától is függ. Ez utóbbi lépés olyannyira nem elhanyagolható, hogy amennyiben az ortopéd sebész a szalagokat pusztán az egyéni elbírálása és szubjektív megítélése alapján állítja be, előfordulhat, hogy azok nem lesznek egyenlően feszesek, ami megnöveli a műtét utáni térdficam kockázatát.

A megismételt térdprotézis beavatkozások javarészt a korábbi műtétek utáni ficamok miatt következnek be. Rendkívül fontos tehát, hogy az operációt végző orvos a lehető legpontosabb értékre állítsa be a szalagokat, amihez ma már az innovatív OMNIBotics robot asszisztált térdprotézis műtét nyújt hathatós segítséget. Miről is van szó valójában?

Az OMNIBotics rendszer, a korábbiaktól pontosabb és precízebb műtéti beavatkozásokat tesz lehetővé. Ennek oka, hogy amíg a hagyományos eljárások során a szalagfeszességet szubjektív vélemény alapján állítja be a műtétet végző ortopéd specialista, addig az új OMNIBotics robot asszisztált térdprotézis műtét során egy innovatív technológiai eszköz segítségével tizedmilliméter pontossággal tudja egyenlő értékre hozni a térdet stabilizáló oldalszalagokat.

A dinamikus, digitális szalag feszesség mérő eszköz segítségével előre meghatározható és virtuálisan modellezhető a protéziselemek optimális pozíciója és a szalagok is tökéletesen egyensúlyba hozhatók, amivel a páciens prognózisa jóval kedvezőbbé válik. Ez az innováció 96%-os sikerességi mutatót produkálhat, így a térdprotézis műtétre vároknak jobb alternatívát jelenthet, mint más eljárások.

A műtét után a páciensek a teljes ízületi mozgáspályát kihasználva, teljesen be tudják hajlítani az érintett térdízületet, nem tapasztalnak fájdalmat és a térdficam lehetősége is minimálisra csökken. Dr. Domán István csípő- és térdprotézis specialista hazánkban elsőként vonta be térdprotézis műtéteibe a Nyugat-Európában és újdonságnak számító OMNIBotics rendszert 2020-ban. Amennyiben Ön is gyorsabb rehabilitációt és kevesebb műtéti kockázatot szeretne a térdműtét során, kérjen konzultációs időpontot most!