Manapság az interaktív játékok a legnépszerűbbek

Interaktív játékok

Tetszik vagy sem, a mai gyerekeket már nem igazán foglalják le a klasszikus, egyszerű játékszerek. Szinte csak az interaktív játékok azok, amiket nem tesznek félre néhány perc után és egyáltalán számba vesznek az okostelefon, a tablet meg egyéb elektronikus kütyük mellett.

Ezek közé tartoznak az olyan gombnyomásra, hangra vagy éppen tapsra reagáló holmik, mint a különböző mesemondó, zenélő, világító és éneklő kedvencek, illetve a robotok, amik már lényegében túl is lépik a játék szerepét és inkább szórakoztató tanulási módszert kínálnak.

Azonban, ha azt szeretnénk, hogy valóban örüljenek a gyerekek az ajándékoknak és hosszabb ideig foglalkozzanak azzal, akkor ilyen interaktív játékok közül kell válogassunk.

Szerencsés eset, ha a lurkók hagyományos kirakóssal vagy kártyajátékkal is elvannak egy ideig, de már ezeken is legalább a kedvenc hőseik kell szerepeljenek ahhoz, hogy egyáltalán felkeltse az érdeklődésüket. Persze még ekkor sem tudják kiütni a ranglista éléről, a minden gyerek által ismert és imádott interaktív játékokat.