Lakatok összehasonlítása – Miben különböznek?

lakat típusok

Vannak olyan helyiségek a ház körül, amelyeket külső eszközzel szükséges lezárnunk, például olyan helyeken, ahol nem lehetséges a hagyományos típusok beszerelése vagy kiegészítő védelmet is akarunk biztosítani az adott épületnek. Azonban nem mindegy, hogy milyen lakatot választunk erre a célra! Érdemes átfutni azokat a tájékoztatókat, amiket a Zárdepo a különböző lakat típusokról írt.

Számtalan típus megtalálható a piacon ezekből a termékekből, normál, kültéri, számzáras és speciális biztonsági lakatok is. Ezek nagyon jól viselik a komoly megpróbáltatásokat, magas lopáskockázat esetén eredményesen alkalmazhatóak egy minőségi lakatpánttal kombinálva. A legnevesebb lakatgyártók kiváló termékei fedezhetőek fel a zardepo.hu webáruházban, ezért érdemes erről a termékpalettáról beszerezni a szükséges darabot vagy darabokat. Mivel kifejezetten színvonalasak, így nem mennek tönkre, nem rozsdásodnak be néhány hetes vagy hónapos használat után.

A választás sem nehéz a weboldalon, mivel minden érdekvédelemre használatos lakatot biztonsági szint szerint osztályoztak az üzemeltetők. A biztonsági szint tulajdonképpen egy általuk osztályozott érték 1-10-ig terjedő skálán. Minél magasabb a biztonsági szint, annál hatékonyabb védelmet nyújt az adott lakat a különféle feltörési technikák ellen, mint a manipulációs nyitás, levágás, lefűrészelés, lefeszítés. A kulcsos működtetésű lakatoknak például egyediek a kulcsai, tehát akkor sem fogják nyitni egymást, ha két azonos típust vásárolunk.

A kínálatban általában a normál kengyeles lakat a legkedvezőbb árfekvésű, amiből többféle méret is megtalálható a palettán. Ezek általános felhasználásra való példányok. Ha egymástól távolabb eső pontokat akarunk összebilincselni, akkor jó választás a hosszú kengyelű változat. Továbbá, nagyon magas védelmet képesek biztosítani a kengyelvédett lakatok. Annyiban különböznek a normál kengyeles lakatoktól, hogy a lakatház a kengyel oldalsó részét is takarja. A tömb és a diskus lakatok igazán magas védelmet nyújtanak, ezért nagy lopáskockázat esetén ajánlottak.