
Hagyományos ír szeszes ital az ír whiskey, amit először szerzetesek készítettek a 11. században, legnagyobb népszerűségét azonban csak a 20. században érte el. Finom, tiszta maláta íze van, tőzeg felhang nélkül. Tulajdonképpen a skóttól abban különbözik az ír whiskey, hogy a gyártása során nem használnak tőzegtüzet, tehát hiányzik az italból a füstös tónus.
Különleges ital ez, ami lágy, sima ízélményt biztosít a fogyasztóknak. Hagyományosan háromszor párolják a tisztább, simább íz elérése érdekében, ráadásul legalább 3 évig érlelik tölgyfahordókban. Változatos a kínálat, a Single Malt whiskey csak árpamalátából készül, egyetlen lepárlóból származik.
A tradicionális ír stílust a Single Pot Still ital tükrözi, amely malátázott és egyáltalán nem tartalmaz malátázatlan árpát. Különböző ír whiskey fajták keveréke a Blended whiskey, amely lágyabb és könnyebben fogyasztható. Ha szeretnénk megkóstolni ezt a nagyszerű nedűt, akkor célszerű felkeresnünk a heinemann.hu webáruházat, és annak kínálatából beszerezni.
Ír whiskey gazdag választéka
Ünnepek, baráti, családi összejövetelek idején szívesen fogyasztanak a meghívottak olyan speciális italt, mint amilyen az ír whiskey. Jelentős szerepet játszik kulturálisan is ez a nedű, ami nem csupán egyedülálló ízélményt kínál, de a hagyományok hordozója is. Az említett webshop termékpalettáján helyet kapott, többek között a Kilbeggan ír whiskey, 0,7 literes kiszerelésben.
Az itóka enyhén karakteres, csokoládés-karamellás ízéhez mézes-malátás, édes illat is párosul. Az alkoholtartalma 40%, tehát nem túl ütős, de nem is túl gyenge. Megrendelésével anyagilag sem terheljük meg a családi kasszát, ugyanis az ára még a 10 000 Ft-ot sem éri el.
Ideális választás lehet a különféle ünnepekre, de jó, ha mindig van otthon a bárszekrényben, hiszen jólesik lehörpinteni egy kupicával evés előtt. A vendégeinket pedig valósággal elbűvölhetjük ezzel az egyedi itallal, hiszen nem mindennap kerül az asztalra ízletes ír whiskey. Az aranyszínű finomság gazdag íze már az első kortyban megmutatkozik.
Rendkívül népszerű a japán whiskey
Az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb popularitásnak örvend a japán whiskey, amit az emberek nagyon szívesen, örömmel fogyasztanak. A gondos alapanyag-választásnak köszönhető az ital kiemelkedő minősége. Bár ismert módszereket alkalmaznak a japán whiskey előállítása céljából, az ottani mesterek egyedi megközelítésekkel és innovatív technikákkal gazdagítják a folyamatot.
Az ital ízvilága finom, kiegyensúlyozott, minden egyes korty élvezetes. Például a webáruház palettáján megtalálható Hibiki Japanese Harmony whisky maga a megtestesült harmónia, ahogyan a nevéből is látszik. A Yamazaki és a Hakushu lepárlókban készített malt whiskyk és a Chita lepárlóból származó gabonawhiskyk házasításából származik.
Öt különböző típusú hordóban érlelik, mint az amerikai fehér tölgy, sherrys és Mizunara tölgyfahordók. A profi gyártási folyamat végeredményeképpen ez a japán whiskey rendkívül kifinomult, elegáns ital, enyhe mézes, narancsos, fűszeres és tölgyes aromákkal.