Környezetbarát megoldás a komposztaprító

komposztaprító

Mi a teendő a kerti hulladékkal? Miként lehet a legegyszerűbben megszabadulni a nyesedéktől? Sokaknak először az égetés jut az eszükbe, de ez nem valami célszerű a környezetvédelem szempontjából, nem beszélve arról, hogy a szomszédok sem fognak örülni a fojtogató füstnek.

A komposztaprító sokkal hatékonyabb és környezetkímélőbb megoldás. Nem beszélve arról, hogy ezzel a szerkezettel tápanyagban gazdag komposzt állítható elő a növényeknek.

A komposztaprító tehát nemcsak eltűnteti a nyesedéket, hanem az újrahasznosítás szempontjából is rendkívül előnyösnek számít. Az így elkészült komposztanyag felhasználható virágágyásokhoz, a veteményesben vagy egyéb növények ültetésénél.

Hogyha túlnyomó részt bokrok és fák találhatóak az adott területen, akkor egy ágdaráló hasznosabb lehet, mivel ez remekül megbirkózik a vastagabb faágakkal is, míg a komposztaprítót inkább a lágyabb növényi maradványok feldolgozására tervezték. Hosszú távú befektetés, ami évekre megoldja a növényi hulladék feldolgozását.