Könnyen szerelhető szén monoxid érzékelő

szén monoxid érzékelő

Az otthon biztonságának megteremtése során, nem csupán az esetlegesen kívülről érkező veszélyekre kell figyelnie, mert gyakran érkezik fenyegetés közvetlen belülről a lakásból, amit sokan nem vesznek észre, csak amikor már késő. Erre tudja figyelmeztetni a szén monoxid érzékelő. A leggyakrabban azok a helyiségek vannak kitéve ennek, ahol valamilyen fűtőberendezés működik.

Legyen szó vegyestüzelésről vagy gáz alkalmazásáról, a tökéletlen égés során könnyen keletkezhet melléktermékként CO. Mivel színtelen, szagtalan, ezért nem észlelhető, legfeljebb a kellemetlen tünetei révén. Az ember mellett, a háziállatokra ugyanúgy negatívan hat, sőt, a kis kedvencek olykor érzékenyebbek rá. A szén monoxid érzékelő megfelelő elhelyezésével azonnal tudni fogja, amikor baj van.

Oda is rakjon ilyen berendezést, ahol nem keletkezik közvetlenül égéstermék (kazánból vagy tűzhelyből), de sokat tartózkodik! Ilyen formában, a háló és a dolgozószoba se maradjon ki! A Honeywell Home R200C-2 szén monoxid érzékelő 10 éves élettartammal, 48 órás riasztás memóriával és végjelzővel egyaránt el van látva. Vékony kialakítása könnyen szerelhetővé teszi.