Könnyen felszerelhető fiókzár

Nem minden fiókban tárolnak a szülők olyan dolgokat, amelyekhez a gyermek ha hozzáfér, akkor nem lesz gond belőle. Viszont nem mindig megoldható az sem, hogy biztonságos magasságba lévő fiókba helyezzék a dolgokat.

Ilyenkor jön jól a fiókzár ezekre. Az ilyen zárakat azok az apukák is képesek önállóan felszerelni, akik nincsenek megáldva nagy barkácstudással. A fiók belső részére olyan kampókat kell illeszteni csavarozás vagy ragasztás segítségével, amelyek egymásba kapcsolódnak.

Így, ha a fiókot megpróbálja kihúzni, akkor ezek a kampók csak egy kis résnyire engedik kinyitni azt és nem engedik, hogy visszacsukódjon a fiók, ezáltal elkerülhető, hogy a gyermek olyan tárgyakhoz juthasson hozzá, amelyekhez, így az ujja véletlenül sem becsípődik a résbe.

Az ilyen fiókzár kinyitásához a szülők egy egyszerű mozdulatot tesznek, vagyis lenyomják a kampó egyik részét a fiók résén keresztül és máris használhatóvá válik a számukra. Létezik olyan fiókzár is, amelyik a szekrény külső oldalára, majd a fiók elejére erősítve akadályozza meg annak kinyitását.