Kicsit becsapós az Ouzo

Már teljesen el vagyunk telve a hazai és környező országokból származó italokkal? Minden buliban ugyanaz a felhozatal, ezért vágyunk valami pikánsabb és érdekesebb íz-világra? Akkor ne habozzunk kipróbálni Görögország nemzeti finomságát, a méltán híres Ouzo finomságot, ami nem fog csalódást okozni! Egyszerűen elmondani és leírni is nehéz, hogy mit tud nyújtani.

Ha csak egyszerűen az aromáját akarjuk megfogalmazni, akkor gondoljunk az ánizs harmóniájára. Kicsit közelebb hozva hozzánk, talán a Negro cukorka íze fog legelőször az eszünkbe jutni róla. Az Ouzo minden tekintetben egyedi. Az alkoholtartalma a középső vagy felső kategóriába sorolható, de ez attól is függ, mihez vagyunk szokva. 37,5-40 % között mozog.

Érdemes vigyázni vele, mert van benne egy kis turpisság. Általában utólag fejti ki jobban a hatását, miután az utolsó pohárral is ledöntöttük. Az Ouzo biztosan olyan élményt fog nyújtani, amilyenről csak álmodni mertünk. Megeshet, hogy örökre a szerelmeseivé válunk. Adjunk tehát neki egy esélyt, mert nem bánjuk meg!