Itt a tavasz: itt az idő egy kis olasz kézműves fagyihoz!

olasz kézműves fagyi

Nyáron, a nagy forróságban nincs is jobb desszert egy kehely ízletes fagylaltnál, ami felfrissít bennünket. Tudják ezt a cukrászdák, fagyizók tulajdonosai is, ezért igyekeznek a lehető legfinomabb termékeket beszerezni, amelyekkel elbűvölhetik a vendégeiket. Ki mondana nemet egy pár gombóc olasz kézműves fagyira?

A válasz erre a kérdésre nyilván az, hogyha nem is senki, de biztosan csak kevesen! A különleges finomságokat bárki beszerezheti a Hisztéria Fagylalt nagykereskedelemből, egy olyan családi vállalkozástól, amelyik már 25 éve eme finomságok elkészítésével és forgalmazásával foglalkozik. Tápiószecsőn, a 31-es főút mellett létesítették az első fagylaltozót, amelyikben már a 90-es évek eleje óta saját készítésű fagylaltokat gyártottak és értékesítettek.

A cég üzemeltetőinek már első naptól kezdve alapfeltételnek számított, hogy kizárólag magas minőségű alapanyagokból és megfelelő gépparkkal állítsák elő az ínyencségeiket. Akkor még hideg eljárással készültek a fagylaltok. 1999-ben a családi vállalkozás üzletet nyitott a WestEnd City Centerben, ahol már meleg eljárással állítják elő a fagylaltokat. Jelenleg 32 ízt tartanak itt. A vállalkozás árpolitikája is eltér a megszokottól, hiszen a versenytársaiknál alacsonyabb áron kínálják a fagylaltokat, mert tisztában vannak azzal, hogy így a termék forgási sebessége nagyobb, valamint állandó a frissesség. 2008-ban megnyitották referenciaüzletüket, a Hisztéria Cukrászdát Tápiószecsőn, a Pesti út 5. szám alatt.

Komoly cukrászati és fagylaltkészítési termelővel van ellátva ez az egység és nem csupán szezonális nyitva tartással működik, hanem egész évben várják a vendégeket. A nagy volumenben történő értékesítés, a fagyi nagykereskedelem ellenére, a kézműves jellege egyre csak növekszik. Megpróbálják kiváltani a saját maguk által készített termékekkel a gyári hozzávalókat, önteteket, variegátókat készítenek, még több gyümölcsöt használnak fel, kivonatokkal dolgoznak.

Kiemelt fontossággal kezelik a fagylalt nagyker üzletágukat 2011-től, várják partnereiket, akik az általuk elkészített fagylaltot akarják értékesíteni.