Ismerkedés az ESTA Visa-val nagyon hasznos dolog

Gyakori kérdés, hogy mi is az ESTA, hogy mire jogosít fel, hogyan juthat hozzá, meddig érvényes és mi a teendő, ha esetleg elutasítják a kérelmet? Most jöjjön egy kis ismerkedés az ESTA Visa-val! Ha szeretne belépni az Egyesült Államokba, a vízummentességi program keretein belül könnyedén megteheti. Azonban először teljesítenie kell néhány követelményt! Az ismerkedés az ESTA Visa-val úgy történik, hogy elsősorban egy online jelentkezést ki kell tölteni.

Nem szabad megfeledkezi arról, hogy csak bizonyos országok tartoznak a vízummentességi programba. Hogy melyek azok, nézzen utána az interneten és megkapja a választ! Ha kitöltötte a kérelmet és megkapta a pozitív választ, akkor máris utazhat az Egyesült Államokba.

Az utazás célja lehet turizmus, üzlet vagy átutazás. Az ilyen fajta vízummal maximum 90 napot tölthet az Államokban. Az ilyen rendszer lehetővé teszi az amerikai bevándorlási szolgálatnak felmérni, valamint eldönteni, hogy az utazó jelent-e valamilyen kockázatot a nemzetközi biztonságra vagy nem. Az amerikai hírszerzésnek hála, a bevándorlási szolgálat egy széleskörű biztonsági információkat magába foglaló adatbázisra hivatkozhat. Az igénylést összevetik ezzel az adatbázissal, ezután döntik el, hogy az utazó alkalmas vagy nem. Ismerkedés az ESTA Visa-val történhet több oldalon is.

Érdemes minden apró részletnek alaposan utánanézni, nehogy valami meglepetés érje a későbbiekben. A szabályok az ESTA utazási engedéllyel kapcsolatban eléggé szigorúak. Amikor eldöntik, hogy beléphet az Egyesült Államokba fontos tudnia, hogy létezik egy olyan lista az árucikkekről, ami azt tartalmazza, hogy mit szabad és mit nem bevinni. Leginkább a gyógyszerek, az ételek, az állatok, valamint az illegális anyagok vannak kiemelve.

A szabályok az ESTA utazási engedéllyel kapcsolatban az űrlap kitöltése előtt, két része van felosztva. Az első a személyes és útlevél információkat igényli. A második 7 alkalmassági kérdést foglal magába, amelyekre feltétlenül válaszolnia kell. Ezek a kérdések az egészségre, a priuszra és a vízum történetére vonatkoznak. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a dologhoz, folyamathoz bankkártya szükséges. Az igénylés sikeres elküldéséhez egy adott összeget be kell fizetnie. Az űrlap módosítását illetően nem változtathatja meg a tartalmát, kivéve a megjelölt e-mail címet, a kapcsolati telefonszámot és az utazás adatait. Szóval maximálisan oda kell figyelni a kitöltésnél. A szabályok az ESTA utazási engedéllyel kapcsolatban tehát sok mindenre kiterjednek.