Ilyen az ingatlan adásvételi szerződés menete CSOK igénylése esetén

A lakásvásárlás nem olyan egyszerű folyamat, amilyennek elsőre tűnik. Ez főként annak köszönhető, hogy az ingatlan adásvételi szerződés menete, CSOK vissza nem térítendő támogatás igénylése esetén, eléggé összetett eljárást takar. Ilyenkor az eladó és a vevő megállapodik abban, hogy a tranzakció egyik résztvevője eladja a lakást, a másik megveszi.

Ha a pénzátutalás feltételeivel kapcsolatos valamennyi részletben megállapodnak, eljön az idő az ingatlan adásvételi szerződés menetének betartására, ami megerősíti a lakóingatlan más kezébe történő átruházását.

A dokumentum megkötése során a CSOK összegéről, valamint annak fizetési határidejéről is rendelkezni kell. Tehát az internetről letölthető sablonszerződés használata kizárt, mivel ezek nem tüntetik fel az adott ügyletben résztvevő felek kötelezettségeit és jogait, ezért vita esetén nehéz lesz a jogok bizonyítása.

A probléma megoldásának legjobb módja az, ha az ingatlan adásvételi szerződés menetét, ami a CSOK-ról is rendelkezik, egy tapasztalt ügyvédre bízza.