Így azért praktikusabb a koronavírus teszt

koronavírus teszt

Sajnos, a koronavírus megjelenésével elmondható, hogy felborult a világ rendje, nem utazhatunk olyan szabadon, mint ezelőtt, zárt terekben kizárólag szájmaszkos embereket látunk, gyakran meg sem ismerjük az ismerőseinket. Nem beszélve a folytonos félelemről, ami megkeseríti az életünket, ezért sokan szeretnék kizárni a lehetőségét is, így tesztet csináltatnak. Nem kell feltétlen kimozdulnia otthonról a koronavírus teszt miatt.

Az Aranylélek és Aranyszív mentőszolgálat segítségével már a páciens otthonában is lehetséges a koronavírus teszt elvégzése. Ez nagyon egyszerű, hasonlít a vércukorszint-mérésre, hiszen csupán az ujjbegyből vett 2 csepp vérre van szükség. Tulajdonképpen ez egy ellenanyag-vizsgálat, ami azt jelenti, hogy nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem a vírus szervezetbe való jutását követően, az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot. Ezek az IgM és az IgG.

A fertőzés korai szakaszában termelődik az IgM, ami a meglévő vagy nemrég lezajlott fertőzésre utal. Az IgG viszont később, a fertőzés hetedik napja körül termelődik és hosszútávon a szervezetben marad. A gyorsteszt mindent kimutat, ráadásul 15 perc alatt megvan az eredmény. Azoknál a személyeknél végzik el a vizsgálatot a mentőszolgálat munkatársai, akik jelenleg tünetmentesek, de szeretnék tudni, hogy átestek-e korábban a koronavírus betegségen vagy fertőzőek lehetnek.

Megnyugvást nyújt a gyorsteszt elvégzése minden szempontból, ha nem vagyunk betegek, de akkor is, ha igen, mivel legalább meg tudjuk védeni a szeretteinket, munkatársainkat attól, hogy megfertőzzük őket. Nem tanácsos kockáztatni, hiszen a gyorsteszt nem kerül sok pénzbe sem és egyébként is a biztonságunk minden más előtt áll. A mentőszolgálat munkatársai Budapesten 14 900 Ft/vizsgálat áron biztosítják a gyorstesztet, de amennyiben egy alkalommal több páciensnek is elvégzik, akkor kedvezményes árat számítanak fel. 2 fő esetén 13 900, 3 főnél 12 900, míg 4 személynél 11 900 Ft/vizsgálat. Forduljon bizalommal ehhez a mentőszolgálathoz!