Hogyan zajlik egy magánszemészeten egy általános vizsgálat?

általános szemészeti vizsgálat

Jogos a kérdés a páciensektől, hogy mire is terjed ki egy általános szemészeti vizsgálat? Több mindennel foglalkoznak ekkor egyszerre a szakemberek annak érdekében, hogy minden minden potenciális kórt, elváltozást megtaláljanak. Egy általános szemészeti vizsgálat során bizonyos krónikus betegségek szűrése is megtörténik.

Mindez azért annyira lényeges, mert egyes betegségek a korai szakaszban semmiféle panasszal nem járnak. Ilyen például a zöldhályog, a diabetes, a magas vérnyomás, a keratoconus, a makuladegeneráció és a szürkehályog. A vizsgálat során természetesen a fénytörési hibákra is figyelnek a szakemberek, közelre és távolra egyaránt.

Milyen műszeres méréseket végeznek a szakorvosok az általános szemészeti szűrővizsgálat alkalmával? Ekkor többféle vizsgálatot is csinálhatnak, persze attól függően, hogy az adott orvos melyiket javasolja vagy tartja fontosnak a szem általános állapotfelmérése során. A leggyakoribbak közé tartozik például a fénytörés szubjektív és objektív meghatározása, közelre és távolra, a kancsalsági szög, a szemmozgások vizsgálata, illetve az üvegtest biomikroszkópos vizsgálata.

Gyakran kerül sor a szemnyomás, illetve a könnyfilm felszakadási idő mérésére, és nem maradhat ki sokszor a zöld- és szürkehályog szűrés sem. Mi történik akkor, ha bármilyen szemészeti probléma azonosításra kerül? Annak érdekében, hogy a látás semmilyen téren se romoljon tovább, a szakorvos által megállapított rendszerességgel tanácsos a szemészeti kontrollra járni.

Gyakran az akut vagy tartósan meglevő szemészeti gyulladások diagnosztizálása sem marad el. Továbbá a szemkörnyéki bőrelváltozásokkal kapcsolatos konzultáció is lényeges lehet. Meddig tart az egész? Nos, a műszeres mérések és a szakorvosi konzultáció nagyjából 1,5 órát órát vesz igénybe.

Ha valaki még több infót szeretne megtudni erről, nyugodtan ellátogathat a budaiszemeszet.hu oldalra. Itt kitérnek arra is, hogy ha valaki a lézeres műtét mellett dönt, akkor az árából levonják az általános szemvizsgálat díját. Minden egyéb infót a vizsgálatkor is meg lehet beszélni a szemésszel.