Hogyan védekezzen önbíráskodás esetén?

Mit tegyen, ha bűncselekmény elkövetésével vádolják Önt vagy valamelyik hozzátartozóját? Mit tegyen, ha elfogyott a türelme és jogait erőszakkal próbálta meg érvényesíteni? Ez önbíráskodás lehet, ami akár szabadságvesztéssel is büntethető.

Az első, és legfontosabb – még a vallomástétel előtt- hogy keressen védőügyvédet, és konzultáljon vele. Szinte minden helyzetre van olyan megoldás, amivel a kiszabható büntetés csökkenthető, és az is biztos, hogy egy elhibázott vallomással könnyen árthat ügye megítélésén.

Ha nincs tisztában a törvénnyel, akkor tájékozódjon a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján. Ha nem tudja, hogy milyen magatartás tartozik az önbíráskodás körébe, mik lehetnek a súlyosbító vagy enyhítő körülmények, akkor olvasson itt utána.

Azonban azt is fontos tudnia, hogy nincs két egyforma eset, nem minden helyzet egyértelmű. Önnek is jobb érzés lesz, ha személyesen is felkeres egy tapasztalt ügyvédet, a fontos kérdésekre ugyanis csak így kaphat választ. Így legalább tisztán láthatja, hogy mire számíthat, hogyan büntethető, és felkészül rá, hogy mit kell tennie. Egy átfogó képet kap a helyzetéről, és a későbbi védekezésről, ezzel ugyanis a Vidákovics Ügyvédi Iroda jogászai tisztában vannak.