Hogyan működik a profi önfelszívó szivattyú?

önfelszívó szivattyú

Szinte minden feladathoz megtalálható a megfelelő szivattyú, hiszen számos modell van. Az önelfolyó szivattyú, vagy más néven önfelszívó szivattyú egy speciális típusú eszköz, amely képes a folyadékot magától felhúzni a szivattyúkamrába anélkül, hogy külső nyomásra vagy csővezetésre lenne szüksége. Ez a funkció különösen előnyös olyan helyzetekben, amikor a szivattyú nem helyezkedik a folyadék szintje alá, vagy ha a szívóoldalon negatív nyomás léphet fel.

Az önfelszívó szivattyú működésének lényege, hogy a szivattyúkamrában egy alacsony nyomású terület jön létre, amely lehetővé teszi a folyadék felhúzását a szívóoldalról. A szivattyúkamrában található lapát forgása által létrejövő forgó mozgás szívóhatást vált ki.

A szívóoldalon lévő nyomás csökkenése miatt a folyadék feláramlik a csővezetésből a szivattyúba, majd a forgó impeller által kifejtett centrifugális erő hatására kiáramlik a nyomóoldalon. Az önfelszívó szivattyú jó tulajdonságai között szerepel a könnyű telepítés és üzembe helyezés. Mivel nem igényel külső folyadékellátást, egyszerűen elhelyezhető a kívánt helyen.