Hogyan lehetséges a pulzus csökkentése légzéssel?

pulzus csökkentése légézéssel

A heves szívdobogás egy olyan ritmuszavar, amit különféle tényezők okozhatnak, például a megnövekedett adrenalin, a vérszegénység vagy a szorongásos rohamok. A pulzus csökkentése légzéssel és számos más módon is kezelhető. A mély és lassú belégzés az egyik legtermészetesebb módja a felgyorsult szívverés csökkentésének.

Ezen kívül ez a gyakorlat segít megbirkózni a szívproblémákat okozó szorongással és pánikrohamokkal. Bizonyos esetekben azonban nehézséget okozhat a légzésre koncentrálni, ezért a gyakorlat hatástalannak bizonyulhat. Ilyenkor egy hideg vízpermet is megnyugtathatja a szívet az idegrendszerre gyakorolt hatása révén.

Ha pánikot és heves szívverést érzékel, próbálja meg felfrissíteni magát a lehető leghidegebb vízzel! Éles feszültséget fog érezni a testében, ami viszont megnyugtatja a szívét. Továbbá hideg zuhanyt is vehet ezekben az esetekben. A pulzus csökkentése légzéssel az aszimmetrikus levegővétel technikájával is alkalmazható, amiben a belégzés 2 másodpercig, a kilégzés pedig 4 másodpercig tart.