Gigászi csaták helyszíne, Star Wars univerzum könyvek

Elképzelhetetlen fordulatok, véget nem érő csillagcsaták, ahol megvívnak a gigászi erők, a jó és a rossz véget nem érő harca. Ez csak egy kis ízelítő a Star Wars univerzum könyvek oldalain megjelenő fergeteges, tudományos-fantasztikus történetből.

Bármelyik kötetet nyitod ki, az első oldalon olvashatod a jellegzetes bekezdést: “Messze, messze, egy távoli galaxisban…”. Az űrmese-eposz első három részében meg lehet ismerni Anakin Skywalker gyerekkori életét, ahogy fokozatosan megjelenik az erő benne. Később az erő jelenléte a jedi lovagok számára is nyilvánvalóvá válik és maguk közé emelik, hogy taníthassák.

Fantasztikus bonyodalmak során, mégis átáll a sith lovagok oldalára és a sötét erőt kezdi szolgálni. Fia, Luke Skywalker, aki nem tud apja lovagi múltjáról, Obi-Wan Kenobi, az egyik utolsó jedi lovag szárnyai alá kerül.

Luke az első küldetés során megzavarja az erőteret és így a Sötét Nagyúr tudomást szerez a létezéséről. Így kezdődik meg a Star Wars univerzum könyvek oldalain véget nem érő csata, amiben megmérettetik nem egy alkalommal a becsület, a szerelem és kitartás ereje.