Gazdasági mediátor a békés megegyezésért

gazdasági mediátor

Amennyiben Ön vállalkozó, akkor biztosan minden erejével arra törekszik, hogy megőrizze a jó hírnevét a piacon. Ez a hosszú távú, eredményes működés egyik alapfeltétele. Üzleti viták, cégen belüli érdekellentétek diszkrét rendezéséhez a gazdasági mediátor a legtöbb esetben kiváló megoldásnak bizonyul.

A közreműködésével lefolytatott ügyletek során bizalmas információk nem kerülnek a nagy nyilvánosság elé, így a vitarendezés ideje alatt, biztosak lehetünk a teljes titoktartásban. Ez az üzleti életben rendkívül fontos. A gazdasági mediátor alapvető célja, hogy a kérdéses helyzet megoldása után, a felek továbbra is bizalmas, korrekt, jó kapcsolatban maradhassanak.

Mindkét fél érdekét figyelembe véve, kötetlen környezetben zajlanak a megbeszélések, amelyek lényege, hogy gyorsan, rugalmasan, hatékonyan találják meg a mindenkinek ideális megoldást. A gazdasági mediátor valójában egy közvetítő, aki kellő jártassággal bír az érdekegyeztetési folyamatokban és megfelelő képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy kezelje, feloldja a konfliktusokat.

A kereskedelmi és az üzleti élet mellett, a mediáció jelen van a sport terén is. Ebben az esetben a sport mediátor segít a közös megoldás mielőbbi megtalálásában. Szem előtt tartja, hogy mennyire fontos megelőzni a vitás helyzetek eredményességre gyakorolt romboló hatását és arra törekszik, hogy az összhangot a csapaton belül mielőbb újra megteremtsék.

Nagyon sok múlik azon, hogy a közreműködésével mennyire gyorsan és hatékonyan lehet a kérdéses ügyet lezárni, hiszen a sportban a jó teljesítmény zökkenőmentes, kiegyensúlyozott csapatmunkát feltételez.

A sport mediátor a következő helyzetekben nyújthat kiváló segítséget: csapattársak közötti nézeteltérések, sport-szövetségek közötti viták, konfliktus az átigazolás folyamatában, szerződésekkel kapcsolatos érdekellentétek, szponzorokkal és támogatókkal zajló egyezségi viták, valamint a csapat és a szurkolók között kialakult nézeteltérések. A korrekt, békés megoldás érdekében, szükség esetén válassza Ön is a mediációt!