Futónövények, az örök túlélők

futónövények

Elterjedt tény, hogy a szobanövények sokkal több figyelemre és szakértelemre szorulnak, mint a kertbe ültetett példányok. Azonban kivételnek számítanak a futónövények. Elsősorban a helyigényük teszi sokkal népszerűbbé a különféle társaikkal szemben.

Ugyanis ezeket a példányokat könnyedén elhelyezhetjük a szekrény tetején, egy galéria peremén, sőt, a plafonról lógva egy kis felfüggeszthető kaspóban, cserépben, hiszen szinte mindenhol jól érzik magukat. Természetesen ebből már arra is következtethetünk, hogy ezek a növények nem kimondottan szeretik a napsütést.

Így azoknak is kitűnően alkalmasak lehetnek a futónövények, akik esetleg keleti ablakkal rendelkezik. Az öntözésük is viszonylag egyszerű, hiszen elegendő hetente 2-3 alkalommal, lehetőleg esővízzel locsolni.

Csupán arra kell ügyeljünk, hogy a futónövényeknek nem tesz jót a kaspójukban álló víz. Olyan remek példányok közül válogathatunk, mint amilyen a csüngő csokrosinda, a kúszó filodendron, a fokföldi borostyán, valamint a sokvirágú jázmin.